Početna > Projekti > Opština Bela Crkva > FESTIVAL “LEPOTA RAZLIČITOSTI” OD 13. DO 15. JULA

FESTIVAL “LEPOTA RAZLIČITOSTI” OD 13. DO 15. JULA

U organizaciji udruženja Češka Beseda Kruščica i Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine od 13. do 15. jula ove godine, održaće se šesti po redu internacionalni i multikulturalni festival “Lepota Različitosti”.

Prema rečima organizatora, predsednika Češke besede Kruščica Jozefa Irovića, koncepija ovogodišnje manifestacije je izmenjena i unapređena, kako bi što veći broj stanovnika opštine Bela Crkva ali i gostiju, odnosno turista koji svoj godišnji odmor provode na našim kupalištima, posetio ovaj festival.

Shodono tome, u petak 13. jula, sa početkom u 18:30h održaće se defile učesnika centrom grada do Gradskog parka, gde će se održati i mini nastup KUD-a, kao i podela flajera uz poziv da svi zainteresovani posete Kruščicu u subotu i nedelju, kada je centralni deo manifestacije.

U subotu, 14. jula, sa početkom u 18:00 sati očekuje se nastup horova i pevačkih društava, a u nedelju, 15. jula, veče foklora – nastup KUD-a sa početkom u 18:00 sati u dvorištu OŠ “Sava Munćan” u Kruščici. Novina je ove godine što će u centru sela biti postavljeni štandovi, gde će KUD-ovi nacionalnih manjina imati priliku da predstave kako svoj rad, tako i svoje kulturno nasleđe i običaje koje neguju.

U Etno kući u Kruščici svi gosti imaće priliku da pogledaju stalnu postavku eksponata.

Pokrovitelji ove manifestacije su Ambasada Republike Češke u Beogradu, Opština Bela Crkva, Nacionalni savet češke nacionalne manjine i Mesna zajednica Kruščica.