Početna > Projekti > Opština Bela Crkva > POTRAŽITE SPAS OD LETNJIH VRUĆINA NA BELOCRKVANSKIM JEZERIMA

POTRAŽITE SPAS OD LETNJIH VRUĆINA NA BELOCRKVANSKIM JEZERIMA

Omiljeno godišnje doba uveliko traje, a sa suncem i visokim temperaturamo početkom ovog meseca, čini se da godišnji odmori tek sada počinju.

Kada bi počeli da pišemo o Beloj Crkvi, mogli bi napisati roman. Simpatičan gradić u vojvođanskom maniru, sa dugačim i širokim ulicama, kibicfensterima, korzoom i lepom arhitekturom. Ono po čemu se Bela Crkva izdvaja i zbog čega je zovu “Vojvođanska Venecija” jesu sedam jezera, reke Dunav, Karaš i Nera, koje okružuju ovaj gradić i čine da prirodna lepota Bele Crkva bude prepoznatljiva u celoj Srbiji i regionu.

Jezera u Beloj Crkvi nastala su veštačkim putem, vađenjem šljunka sa dna Panonskog basena, svako je lepo na svoj način, a zajednička im je prozirna plava boja i bogata vegetacija u priobilju.

Za one koje vole urbaniji odmor, Glavno belocrkavnsko jezero ja prava destinacija. Velika dečija plaža je najpopularnija sa ležaljkama i suncobranima. Tu su i restorani, kafići, a mogu se kupiti i potrebni rekviziti za plažu…šeširi, kačketi…igračke za decu i suvenirčići. Na Glavnom belocrkvanskom jezeru i Vračevgajskom postoji i auto kamp za one koji žele da su stalno pored jezera i koji uživaju u čarima boravka u prirodi. Ostala jezera predstavljaju netaknutu prirodu, pravi su raj za pecaroše i one koji žele da uživaju u miru i bez buke.

Već godinama unazad, Belocrkvanska jezera su tokom letnje sezone ispunjena velikom brojem posetilaca. Gosti dolaze iz čitave zemlje, najviše iz Novog Sada i Beograda kao i iz susedne Rumunije.

Bogat turistički sadržaj i odličan provod je ono što Belocrkvanska jezera čini idelanom destinacijom za pravi letnji odmor.