SUPERĆELIJSKA OLUJA U STAROJ PAZOVI

U toplom agustu, 2023. godine, Staru Pazovu pogodilo je nevreme praćeno gradom i obilnim padavinama.

Snažna oluja, praćena obilnim kišama i grmljavinom, pogodila je više naselja u opštini Stara Pazova. Prema nezvaničnim informacijama dobijenim od stanovnika opštine, vetar je na pojedinim mestima u manjoj meri oštetio krovove na kućama, dok su neka starija stabla ili polomljena ili počupana iz zemlje. Domaćinstva u nekoliko naselja su privremeno ostala bez struje.

Na sreću, izgleda da je ova oluja bila nešto slabija od velikog nevremena koje je pogodilo isto područje pre četiri godine, prouzrokujući veću materijalnu štetu, uglavnom u Golubincima i Staroj Pazovi. Iako se i danas, zbog snage vetra, činilo da bi se takav scenario mogao ponoviti, zasad su štete manje.

Iz Stare Pazove šalju se slike polomljenih crepova koji su sleteli sa krovova domova. U Golubincima je vetar iskrivio toranj na crkvi. Pre četiri godine, isti kraj bio je pogođen sličnim nevremenom koje je uzrokovalo značajniju štetu, ali se nadamo da su preduzete mere bezbednosti doprinele smanjenju posledica ovog puta. Lokalne vlasti i ekipe za hitne intervencije pratile su situaciju i pružale pomoć gde je to potrebno.

Na sreću, nema teže povređenih a ni stradalih.

Nadležni su apelovali na oprez, a tom prilikom angažovane su i policijske, vatrogasne i JKP službe koje su konstantno radile na saniranju i popravci štete koju je oluja načinila.