Početna > Projekti > Opština Bela Crkva > GRADSKI PARK U BELOJ CRKVI DOBIO NOVO JESENJE RUHO

GRADSKI PARK U BELOJ CRKVI DOBIO NOVO JESENJE RUHO

Gradski park Bela Crkva

Gradski park predstavlja zelenu oazu u samom centru Bele Crkve, koja pruža posetiocima prijatan odmor od gradske vreve. U centru parka se nalazi paviljon za svečanosti i okupljanja koji podseća na prošla vremena.

Prvi podaci o postojanju parka u Beloj Crkvi datiraju iz perioda posle 1840. godine. Godine 1912. podignut je današnji muzički paviljon, a godinu dana kasnije podignuto je postrojenje sa bunarom i kućicom.

Javno komunalno preduzeće “Belocrkvanski komunalac” nadležno je za uređenje i održavanje zelenih površina u gradu u koje spadaju Gradski park, Glavna ulica i park na Trgu Ruskih kadeta.

“Proteklih dana uredili smo rundele oko centralnog dela Gradskog parka, kod spomenika palim borcima u Drugom svetskom ratu. Takođe, obnovili smo cvetnu rundelu i u parku na Trgu Ruskih kadeta, Promenili smo koncepciju u odnosu na ranije godine, pa smo sem sezonskog cveća, zasadili viole koje mogu da prezime i da već na proleće budu rascvetne, posadili smo i četinare, patuljaste forme. Sada se u Gradskom parku mogu videti hameciparisi, tuje, loptaste i kuglaste forme i polegli četinari” – rekla je Smiljana Jovanović, poslovođa održavanja javnih i zelenih površina JKP “Belocrkvanski komunalac”.

Uz osvetljenje koje postoji u Gradskom parku, uređene rundele i posađene četinarske biljke, veoma lep prizor je u večernjim satima, tako da Belocrkvani koriste svaku poriliku da šetaju u Gradskom parku, posebno  oni najmlađi kojima je park omiljeno mesto okupljanja.